Otomotiv

NEW HOLLAND TRAKTÖRLER NEREDE ÜRETİLİYOR? 

new holland traktör

Beslenme ihtiyacımız başta olmak üzere birçok hayati ihtiyacımızı karşılayan tarım kavramı milatlardır insan hayatının içinde var olagelmiş bir olgu. İnsanlık toprağın işlenebilir bir şey olduğunu keşfettiğinden beri onu daha kolay işleyip daha verimli bir hale getirecek makineleri de icat etmeye uğraşmıştır. Tarım sektöründeki ilk makineleşmenin öküz gibi güçlü hayvanların gücünden yararlanarak yapıldığı tarihi olarak saptanmış bir gerçektir. Öte yandan milattan önce 4000 yılından bu yana teknolojinin önü kesilemeyen hızı tarım makinelerinde de etkisini göstererek işlevselliği %100 artmış pek çok makinenin gelişimine sebep olmuştur. 

DÜNYANIN EN İYİLERİ YARIŞIYOR…

Bugün tarım makinesi denince akla ilk gelenler saban, biçerdöver ve traktörlerdir. Traktör, tarım sektöründe olmazsa olmaz bir makinedir. Bağlardan bahçelere, tarlalara her alanda kullanılabilen traktörlerin otomobillerle aynı çalışma mekanizmaya aşağı yukarı sahip olmasına rağmen kendisine özgü karakteristik özellikleri onları otomobillerden ayırmaktadır. İlk traktör 1892 yılında John Froelich tarafından icat edilmiştir. 

Öte yandan bugün dünyada birçok önde gelen marka traktör üretimini devam ettirmektedir. Caterpillar, Türk Traktör, Fordson; Deutz, Deere Company, CNH Industrial bu listenin başını çekmektedir. 

CNH Industrial şirketine bağlı New Holland Agriculture ise 1895 yılından itibaren üretim bandına iddialı bir giriş yaparak bugün en çok tercih edilen traktör markalarından biri olmuştur. New Holland traktör nerede üretiliyor sorusu ise traktör alıcılarının en çok sorduğu sorulardan biri. 

New Holland marka traktörler Türkiye’de en büyük sanayi kuruluşu olan Koç Holding’e bağlı Türk Traktör ile ortaktırlar ve ana merkezi Ankara’ya bağlı olan fabrikada üretime devam edilmektedir. Ankara haricinde Manisa’nın Turgutlu ve Salihli ilçelerinde, Eskişehir Çifteler’de, Sakarya’nın Adapazarı ve Geyve ilçelerinde, Bursa’nın Mudanya ilçesinde fabrikaları bulunmaktadır.

Dünyada ise Hindistan’ın Büyük Noida bölgesinde (Yeni Delhi’ye yakın) fabrikası vardır. Bunun haricinde Polonya’da, Fransa’da, Latin Amerika’da üretim bantları bulunmaktadır.Daha fazla bilgi edinmek için https://agriline.com.tr/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top