Siyaset

TBMM Genel Kurulu’nda CHP, HDP ve İYİ Parti’nin grup önerileri reddedildi

TBMM Genel Konseyde, gündem dışı konuşmalar ve küme başkanvekillerinin değerlendirmelerinin akabinde siyasi partilerin gündeme ait tekliflerine …

TBMM Genel Konseyde, gündem dışı konuşmalar ve küme başkanvekillerinin değerlendirmelerinin akabinde siyasi partilerin gündeme ait tekliflerine geçildi.

İYİ Parti’nin, “İstanbul’da boşaltılan askeri ve kamu arazileri”, HDP’nin “iş kazaları”, CHP’nin ise “yargı yetkisi” hususlarında verdiği araştırma önergelerinin ön görüşmelerinin bugün yapılmasına ait teklifleri ele alındı.

Görüşmeler sonunda GÜZEL Parti, HDP ve CHP’nin küme teklifleri reddedilirken, AKP Grubu’nun gündem ve çalışma saatlerine ait önerisi kabul edildi.

Kabul edilen teklife nazaran, Polis Yüksek Öğretim Kanunu ile Birtakım Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ve Tütün, Tütün Mamulleri ve Alkol Piyasasının Düzenlenmesine Dair Kanun ile Kimi Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi gündemin ön sıralarına alındı.

Ayrıca Genel Kurul’un, görüşmelerine salı günü başlanan cemevlerine yönelik düzenlemeleri de içeren Vergi Metot Kanunu ile Kimi Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin bitimine kadar çalışması önerisi kabul edildi. Daha sonra teklifin görüşmelerine geçildi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top