Ekonomi

TÜİK eylül ayına ilişkin ciro endekslerini açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayına ait ciro endekslerini açıkladı. Buna nazaran, mevsim ve takvim tesirinden arındırılmış toplam ciro …

Türkiye İstatistik Kurumu, eylül ayına ait ciro endekslerini açıkladı.

Buna nazaran, mevsim ve takvim tesirinden arındırılmış toplam ciro endeksi eylülde aylık bazda yüzde 3,8 arttı.

Takvim tesirinden arındırılmış sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet kesimleri toplam ciro endeksi, geçen yılın tıpkı ayına kıyasla yüzde 134,1 yükseldi.

SANAYİ VE İNŞAAT CİRO ENDEKSLERİ

Sanayide takvim tesirinden arındırılmış ciro endeksi, eylülde yıllık bazda yüzde 125 artış kaydetti. Mevsim ve takvim tesirinden arındırılmış sanayi ciro endeksi ise eylülde bir evvelki aya nazaran yüzde 1 arttı.

İnşaat kesiminde takvim tesirinden arındırılmış ciro endeksi, eylülde yıllık bazda yüzde 118,9 artış gösterdi. Mevsim ve takvim tesirlerinden arındırılmış inşaat ciro endeksinde ise bir evvelki aya nazaran yüzde 5,1 artış oldu.

TİCARET VE HİZMET CİRO ENDEKSLERİ

Takvim tesirinden arındırılmış ticaret ciro endeksi yıllık bazda yüzde 132,2 artış gösterdi. Mevsim ve takvim tesirlerinden arındırılmış ticaret ciro endeksi aylık bazda ise yüzde 4,6 yükseldi.

Hizmet dalında takvim tesirinden arındırılmış ciro endeksi eylülde geçen yılın tıpkı ayına kıyasla yüzde 165,6 yükseldi. Mevsim ve takvim tesirlerinden arındırılmış hizmet ciro endeksinde de aylık bazda yüzde 6,8 artış görüldü.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top