Dünya

Rusya’ya karşı Ukrayna saflarında savaşan Japon gönüllü hayatını kaybetti

Japonya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, istekli olarak Ukrayna saflarında Rusya’ya karşı savaşan bir Japon vatandaşının hayatını …

Japonya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, istekli olarak Ukrayna saflarında Rusya’ya karşı savaşan bir Japon vatandaşının hayatını kaybettiği bildirildi.

Japonya Baş Kabine Sekreteri Hirokazu Matsuno, Japonya’nın Kiev Büyükelçiliği’nin, ismi açıklanmayan 20’li yaşlardaki Japon vatandaşının ailesine bilgi ve takviye sağladığını açıklayarak, “Vatandaşlarımızı hangi emelle olursa olsun Ukrayna’ya seyahat etmemeye çağırıyoruz” tabirlerini kullandı.

70 KİŞİ OLUMLU YANIT VERMİŞTİ

Ukrayna Devlet Lideri Volodimir Zelenski daha evvel yaptığı açıklamada, Rusya’ya karşı oluşturulacak memleketler arası lejyonun modülü olmaları için yabancılara davette bulunmuştu.

Ukrayna’nın Tokyo Büyükelçiliği ise yaşları 20 ila 60 ortasında değişen ve birçok eski Japonya Öz Savunma Kuvvetleri (SDF) mensubu olan 70 Japon vatandaşının bu davete olumlu karşılık verdiğini duyurmuştu.

Savaşmak üzere Ukrayna’ya giden Japonların sayısı net olarak bilinmezken, Japonya hükümeti daha evvel de vatandaşlarına ne emelle olursa olsun Ukrayna’ya gitmeme daveti yapmıştı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top