Genel

Uçucu Yağlar Tek Başına Kullanılır mı?

Uçucu Yağlar Tek Başına Kullanılır mı?

Aromaterapide en çok kullanılan malzemelerin başında uçucu yağlar geliyor. Tamamen doğal olması ve hoş kokusu masaj uygulamalarında uçucu yağların yoğun bir şekilde kullanılmasını beraberinde getiriyor.  Özellikle son yıllarda stresten ve gerginlikten ayrılmak isteyenler rotasını aromaterapiye çevirmeye başladı.  Böylelikle tüm günün ya da tüm haftanın yorgunluğundan arınmak mümkün olabiliyor. Aromaterapiyi ise hoş kokulu doğal yağlardan ayrı düşünmek imkansız! Çünkü bu masaj uygulamalarının temelinde güzel kokulu uçucu yağlar bulunuyor.

Bu yağlar masaj uygulamaları esnasında  koku ve topikal yolla vücuda etki ediyor. Sadece bedensel olarak değil zihinsel olarak da dinlendiriyor ve kişiye zindelik kazandırıyor. Muhteşem bir kokuya sahip olmaları ise masaj uygulamalarının keyfini adeta ikiye katlıyor. % 100 doğal olan bu yağların faydaları sadece sıraladığımız unsurlardan ibaret değil. Bir bitki yağının kendine has özellikleri bulunuyor. Bazı yağlar cildi beslerken bazı yağlar cilde yoğun bir nem kazandırıyor. Kişinin cildine ya da ihtiyaçlarına uygun uçucu yağları seçmesi durumunda cilt bakımı anlamında önemli bir yol kat etmek de mümkün olabiliyor.

Tamamen doğal olan bitki yağları tüm yaşam enerjisini bünyesinde barındırıyor. Bu özelliği sayesinde oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olduklarını da belirtmeliyiz. Genellikle aromaterapi ile gündeme geliyor olsalar da aslında kozmetik sektörünün, parfüm sektörünün temelinde bu bitki yağları bulunuyor. Hatta çok sayıda kişi bilmiyor ama bazı bitki yağları günümüzde inşaat sektöründe bile kullanılmaya başlandı.  Özellikle kekik yağı bu noktada ön plana çıkıyor. Kekik yağının antiseptik özelliği son derece güçlüdür. Bu özelliği sayesinde eski mimari yapıları korumak amacıyla kekik yağı restorasyon çalışmalarında yoğun bir şekilde kullanılmaya başlandı. Bu durum göz önünde bulundurulduğunda doğal bitkisel yağların yakın zamanda çok daha geniş kullanım alanlarına kavuşacağı aşikar.

Hoş Kokulu Uçucu Yağların Kullanımına Dikkat!

Uçucu yağların kullanımı konusunda bazı hususlara dikkat edilmesi büyük önem taşıyor. Az önce de bahsettiğimiz gibi bu yağlar tüm yaşam enerjisini bünyesinde barındıran, son derece güçlü bir içeriğe sahiptir. Az miktarda kullanım istenen etkinin elde edilmesi adına yeterli olabiliyor. Aşırı düzeyde kullanılması ise bazı sıkıntılara yol açabilir ve bu nedenle kullanım oranına maksimum düzeyde hassasiyet gösterilmesi gerekir. Uçucu yağlar asla tek başına yani seyreltilmeden kullanılmaması gereken doğal yağlardır. Peki, bu yalar nasıl kullanılmalı?

Öncelikle uçucu yağları seyreltmek için çok az miktarda taşıyıcı (sabit) yağlar ile karıştırılması gerektiğini belirtelim. Elbette taşıyıcı yani halk arasındaki adıyla sabit yağlar da tek başına kullanılmaması gereken yağ çeşitleridir. Bu yağlar konsantre bir forma sahip oluyor ve bu nedenle kullanım öncesinde inceltilmesi ya da bir başka deyişle seyreltilmesi gerekiyor. Bu işlemin yapılması uzun sürmüyor. Seyreltilmesinin ardından güvenle masaj uygulamalarında kullanılabilir.

Her bir uçucu yağın taşıdığı bileşen farklıdır ve buna bağlı olarak etki mekanizması da farklı çalışır.  Hangi yağı kullandığınızı biliyor olmanız ve bilinçli bir şekilde seçim yapmanız, aromaterapi yağlarının etkilerinden rahatlıkla faydalanmanızı sağlayacaktır. Bilinçli tercihler yapabilmek için de uçucu yağ kategorisinde yer alan yağ çeşitleri ve bu yağların sahip olduğu özellikler hakkında fikir sahibi olmanız gerekir.

Uçucu Yağ Çeşitlerini Ve Özelliklerini Keşfetmek İçin Alfheimaromaterapi.com!

Uçucu yağ çeşitleri nelerdir  sorusunun yanıtını öğrenmek ve aynı zamanda bu yağların özellikleri hakkında bilgi sahibi olmak için uzun araştırmalar yapmanız gerekmez. Alfheimaromaterapi.com internet sitesi sabit yağ ve doğal uçucu yağlar dendiğinde ilk akla gelen platformlardan biri oluyor. Bu siteye tıkladığınızda % 100  doğal olan yağ çeşitleri hakkında merak ettiğiniz her türlü bilgiye kolaylıkla ulaşabiliyorsunuz. Aynı zamanda internet sitesi üzerinden ilginizi çeken ve kullanmak istediğiniz uçucu yağlar için sipariş verebilirsiniz.

Lavanta, biberiye, okaliptus, limon, papatya, ıtır, portakal, vetiver, paçuli ya da yasemin yağı gibi çok sık kullanılan yağ çeşitleri cildi besleme, nemlendirme,  kişiye zindelik kazandırma gibi onlarca farklı faydada bulunuyor. Düzenli olarak aromaterapi yağlarını kullanan kişilerin uçucu yağların ve sabit yağların faydalarından çok daha fazla istifade edebildiğini de belirtmek gerekir. Büyük emeklerle ve özel tekniklerle elde edilen doğal aromaterapi yağlarını keşfetmek için siz de harekete geçmelisiniz.

Özellikle kent yaşamının kargaşasından ya da iş hayatının stresinden arınmanın yollarını arayanlar için aromaterapi yağlarının harika bir seçenek olduğunu belirtmek gerekir. Hayatınıza yepyeni bir soluk kazandıracak olan aromaterapi dünyasına giriş yapmak için öncelikli rotanızı artık biliyorsunuz. Siteye uğrayarak aromaterapi yağlarının çeşitlerini gözden geçirebilir, uygun fiyatlar eşliğinde sipariş verebilir ve bu yağların  faydalarını siz de hayatınıza kazandırabilirsiniz.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top