Seyahat

Ege’nin incisi İzmir’de keşfedilecek 5 sahil beldesi

Ege’nin incisi İzmir’de keşfedilecek 5 sahil beldesi

İzmir, her yıl tatil için gelen çok sayıda kişiyi ağırlamaya devam ediyor. Birbirinden güzel tatil beldelerine sahip olan kentte gidilmeye ve gezilmeye değer yerlerin sayısının da bir hayli fazla olduğunu belirtmeliyiz. Sizlere 5 sahil beldesi önereceğiz. Eğer daha önce gitmediyseniz bu yaz rotanızı belirleyebilirsiniz.

  1. Özdere

Sakin bir tatil beldesi olmasıyla ön plana çıkan Özdere, Menderes ilçesinin tek tatil beldesi, gözbebeğidir. Tarihi yerleri gezme şansı da sunan bu beldede huzur dolu bir tatil yapabilirsiniz. Ailesi ya da arkadaşları ile tatile çıkacak olanlar için de ideal bir seçenektir.

  • Çeşme

Çeşme’nin Özdere kadar sakin olduğunu belirtmek güç! Sadece yerli değil yabancı turistleri de ağırlayan Çeşme, hareketli ve eğlenceli bir tatil yapmak isteyenler için en cazip seçenektir. Rüzgar alan bir tatil beldesi olduğundan sörf yapmak isteyenlerin gözdesi haline gelen bu beldede konaklamak için yer bulmak zorlaşabilir. Sezon başlamadan yerini ayırmanızda ve rezervasyonunuzu yaptırmanızda fayda var.

  • Urla

Eğer yılın stresinden arınırken bol bol yürüyüş yapmak ve dinlenmek isterseniz, Urla size harika bir tatil yaşatabilir. Diğer beldelere nazaran biraz daha sakin olan Urla, kent merkezine yakın olmasıyla da ön plana çıkıyor. Tatil boyunca kent merkezini de gezmek isteyenler rotasını rahatlıkla bu beldeye çeviriyor.

  • Dikili

Son yıllarda daha fazla popülerlik kazanan Dikili, kent merkezine sadece 120 km uzaklıkta bulunuyor. Balıkesir kentinin kuzey bölümüne yakın olması nedeniyle genellikle bu kentten turistleri ağırlar. Her yaz çok kalabalık olduğu söylenemez ve bu nedenle kalabalıktan uzak ve huzurlu bir tatil yapmak isteyenler genellikle tercihini bu beldeden yana kullanır.

  • Foça

Bir eski Foça bir de yeni Foça olduğu bilgisini bilmeyenler için aktaralım. Sizlere önerimiz ise eski Foça’da tatil yapmanızdır. Sadece dar ve eski sokakları, tarihi konakları değil kedileriyle de ünlü olan Foça’da tekne turlarıyla keyifli zaman geçirme şansınız bulunuyor.

Bu arada İzmir’de söz ettiğimiz tatil beldelerine kolay ulaşmak ve doyasıya gezmek isterseniz Adnan Menderes araç kiralama hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Yolcu360.com adresine uğramanız durumunda araç kiralama işlemlerinin ne kadar kolay yapıldığına da tanıklık edebilirsiniz.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top