Siyaset

Ahmet Davutoğlu’ndan İmamoğlu’na ziyaret: ‘Desteğimizin demokrasiden ve hukuk yana’

Gelecek Partisi Genel Lideri Ahmet Davutoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu’nu Fatih Saraçhane’deki İBB binasında …

Gelecek Partisi Genel Lideri Ahmet Davutoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu’nu Fatih Saraçhane’deki İBB binasında ziyaret etti.

İmamoğlu, Davutoğlu’nu merasim mangasıyla karşıladı. İkilinin görüşmesi saat 11.00’de başladı ve yaklaşık 40 dakika sürdü. Görüşmenin akabinde Davutoğlu, gurur defterine yazdı.  

“BUGÜN ZİYARET ETMEYİ BİLHASSA TERCİH ETTİM”

Şeref defterini imzalamasının akabinde İmamoğlu’na misafirperverliği için de teşekkür eden Davutoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu hakkında ‘Yüksek Seçim Heyeti üyelerine hakaret ettiği’ teziyle açılan dava ile ilgili de açıklamalarda bulundu.  Davutoğlu, “İade-i ziyaret borcumuzu çok tarihi, kıymetli bir günde, tarihi derken olumlu manada değil, ülkemizin prestiji açısından çok önemli demokrasimizin ve hukukumuzun prestiji açısından önemli bir riskin, yanlışın olma ihtimalinin olduğu bir günde ziyaret etmeyi bilhassa tercih ettim. Bu bizim İstanbulumuza, demokrasimize, hukukumuza hürmetin bir gereğidir. Siyasi çaba içinde farklı görüşler, bazen sert tartışmalar da olur. Olmaması gereken bir şey varsa o da siyasetin hukukun, siyasete alet edilerek farklı düşünenlerin cezalandırılması üzerinden siyasi bir dizayn etme gayretidir. Bunun yaşanmaması gerekir. Ben de tabir ediyorum. 2019 seçimlerinin tekrar edilmesi, son derece yanlış olmuştur. Demokrasimize, hukukumuza, ülkemize bir prestij kazandırmamıştır” dedi. 

“DESTEĞİMİZ DEMOKRASİDEN VE HUKUKTAN YANA”

Ahmet Davutoğlu, “Hangi görüşte ve hangi partide olursa olsun, hepimizin son olarak güvenmesi gereken yargıdır, hukuktur. Hukuku siyasetin dışında, bütün siyasetçilerin de hürmet duyduğu kesin merci olarak görmek durumundayız. Asla hukukun siyasallaşmasına müsaade vermemeliyiz. Yargıya inancın yüzde 80-90 olması bile kabul edilemez. Bir ülke sahiden hukuk devleti olacaksa yargıya inancın yüzde 100 tam bir mutabakatla olması lazım. Davada yargının, demokrasinin ve ülkemizin irtibatını sarsacak bir karar çıkmaz. Bir görüş beyanında ibaret olan bir yargı sürecinin başlaması kusurdur. Gündemde tutulması yanılgıdır. Bütün kararlara hürmetimiz tabi ki olur fakat bir görüş beyanından ibaret olan yargı sürecinin başlaması aslında kusurdur. Bu formda sürdürülmesi yanılgıdır. Sık sık istişare ediyoruz, Kanal İstanbul da dahil olmak üzere. Bundan sonra da her vakit İstanbulumuzun emrindeyiz. Bu tüzel süreçte de desteğimizin demokrasiden ve hukuk yanından olduğunu söz ediyoruz” diye konuştu. 

“ADAYIMIZ SEÇİM SÜRECİ BAŞLADIĞINDA İLAN EDİLECEK”

Davutoğlu, 6’lı masanın aday açıklamamasıyla ilgili sorulan soruya da şu biçimde yanıt verdi: 

“Adayın açıklanmaması güya verilen kelam yerine getirilmemiş üzere bir edayla soruluyor. Başladığımız an şunu söyledik, Cumhurbaşkanı adayımız seçim süreci başladığında ilan edilecek. Bütün önderler buna sadık kaldılar. ‘Şu ayda beyan edeceğiz’ demedik. Sayın Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıklaması onları bağlar. Ben bu sistemi başkanlık sistemi olarak görmüyorum lakin çarpık bir başkanlık sistemi de olsa bu türlü bir aday açıklamasını aylar öncesinde açıklanmasıyla ilgili bir kural yok”

‘5N1K’ kuralına değinen Davutoğlu, “‘Kim’ sorusu, 5N ile birlikte cevaplandırılacak ve evvel ne olacağı, nasıl olacağını cevaplamakla geçer. 14 Kasım’da Babacan mesken sahipliğinde yapacağımız toplantıda da, nasıl yöneteceğimizi, geçiş sürecinin sistemini tespit edeceğiz. Ortak siyasetlerimizin ne olacağını da mümkündür ki aralık ayı içinde tamamlamış olacağız. Ne yapacağımızı ve nasıl yöneteceğimizi bütün ayrıntılarıyla açıklayacağız ondan sonra soru kim sorusuna gelecek” dedi.

“GEÇİŞ SÜRECİNİN NE KADAR SÜRECEĞİNE MİLLET KARAR VERECEK”

Davutoğlu, dedi.  

“ASLA UNUTULMAYACAK ZİYARET”

Ahmet Davutoğlu’nu ağırlamaktan büyük bir memnunluk duyduğunu söz eden İBB Lideri Ekrem İmamoğlu da, “Türkiye’mizin yargı sürecinde tahminen de kıymetli bir günde hem şahsını hem İstanbul Büyükşehir Belediyemizi hem de 16 milyon İstanbulluyu ilgilendiren bir günde ve vakitte bizi ziyareti çok manalı ve kıymetlidir. Asla unutulmayacaktır. Bu siyasal süreçteki 6’lı masanın ülkemiz ismine yargı sürecinde yaşadığımız aksiliklerden sonra 2023’ün ne kadar kıymetli olduğunu bir defa daha gösteriyor. O masada bulunan siyasi partilerimizin başkanlarına yürekten muvaffakiyetler diliyoruz. Bütün gayretimizle yanlarında olduğumuzu ve ülkemiz ismine çok hoş bir yıl olmasını diliyorum” dedi.  

 

 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top