Siyaset

Eylem hazırlığında olduğu öne sürülen IŞİD’li 2 kişi yakalandı, biri mahkemede serbest bırakıldı

İstanbul Terörle Gayret Şube Müdürlüğü grupları, terör örgütü IŞİD’in Türkiye’deki faaliyetlerinin tespit edilmesine yönelik yürüttükleri …

İstanbul Terörle Gayret Şube Müdürlüğü grupları, terör örgütü IŞİD’in Türkiye’deki faaliyetlerinin tespit edilmesine yönelik yürüttükleri çalışmalarda terör örgütünün Suriye kolu ile kelam konusu terör ağının Libya kanadında bulundukları bedellendirilen ve bu çatışma bölgeleriyle irtibatlı olan 2 şüphelinin İstanbul’a geldikleri istihbaratı alındı.

IŞİD saflarında bulunan ve bir müddettir İstanbul’da oldukları belirlenen Libya asıllı Mohamed M.A.A. ve Suriyeli Zaher S.’yı fiziki ve teknik takibe alan polis, 2 Kasım’da Esenyurt ve Sultanbeyli’de belirlenen adreslere operasyon düzenledi. Özel Hareket gruplarının katıldığı baskınlarda, IŞİD’in silahlı faaliyetlerinde yer aldıkları öne sürülen 2 kuşkulu yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin aksiyon hazırlığında oldukları öğrenildi.

BİRİ ÖZGÜR BIRAKILDI

Terör şüphelisi 2 kişinin saklandıkları adreslerde ve üzerlerinde örgütsel doküman ve dijital gereç ele geçirildi. Emniyet ünitelerince dijitallerde yapılan incelemelerde, örgütsel içerikli doküman ve şüphelilerin birinin uzun namlulu silahla çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alınan her iki kuşkulu, süreçlerinin akabinde 3 Kasım’da Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi. IŞİD üyelerinden Libya asıllı Mohamed M.A.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, IŞİD üyesi Zaher S.’nin ise “adli denetim hükümleri” uyarınca tutuksuz yargılanmak üzere hür bırakıldığı öğrenildi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top