Siyaset

Bakan Derya Yanık, İstanbul Sözleşmesi’nin iptalini savundu: ‘Geri çekilmek taviz anlamına gelmez’

Türkiye’de her geçen gün bayan cinayetlerinin ve bayana şiddet olaylarının arttığını belirten HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, mevzuyu dün …

Türkiye’de her geçen gün bayan cinayetlerinin ve bayana şiddet olaylarının arttığını belirten HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir, mevzuyu dün Meclis gündemine taşıdı. Aile ve Toplumsal Siyasetler Bakanı Derya Yanık’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren İmir, “İstanbul Sözleşmesi’ni yürürlülüğe koyacak mısınız?” dedi.

Önergeye cevap veren Yanık, “Geri çekilme kararı hiçbir halde Türkiye’nin şiddetle çabadan taviz verdiği manasına gelmemektedir. İstanbul Mukavelesi kültürlere ve coğrafyalara nazaran şekillenecek kararlara alan açan, amil kararlar içermeyen çerçeve niteliği taşıyan bir kontrattır. Başta anayasamız olmak üzere temel kanunlarımızda eşitlik prensibi güçlü bir formda tanımlanmış ve müspet ayrımcılık anayasal teminat altına alınmıştır. Türkiye’de şiddet mağdurunun korunması ve şiddetin önlenmesi kapsamında 6284 sayılı kanun ve buna ait ikincil mevzuat ile güçlü bir yasal altyapı oluşturulmuştur” sözlerini kullandı.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top