Dünya

Brüksel’de polise bıçaklı saldırı: 2 ölü, 1 yaralı

Belçika’nın başşehri Brüksel’de bulunan Kuzey Tren Garı yakınlarında mahallî saatle 19.15 sularında devriye gezen 2 polise bıçaklı taarruz …

Belçika’nın başşehri Brüksel’de bulunan Kuzey Tren Garı yakınlarında mahallî saatle 19.15 sularında devriye gezen 2 polise bıçaklı taarruz düzenlendi.

Saldırıda, 1 polisin hayatını kaybettiği söz edilerek, öbür polisin de yaralandığı belirtildi. Polis tarafından yapılan açıklamada, taarruza uğrayan polislerin dayanak istediği ve saldırganın bölgeye destek olarak giden polisler tarafından vurularak etkisiz hale getirildiği aktarıldı.

Polis, “Devriyelerimizden birine bıçaklı bir adam saldırdı. İki polis memuru daha sonra destek istedi. Öbür bir devriyeden memur, saldırganı etkisiz hale getirmek için ateşli silahını kullandı. Yaralı iki polis ve saldırgan hastaneye kaldırıldı” dedi.

Brüksel Başsavcılık Sözcüsü Sarah Durant yaptığı açıklamada, saldırganın olay yerine dayanağa giden öbür bir polis takımı tarafından açılan ateş sonucu etkisiz hale getirildiğini tabir ederek, yaralanan polislerin hastaneye sevk edildiği lakin polis memurlarından birinin hayatını kaybettiğini aktardı.

Belçika basını, hayatını kaybeden polis memurunun boynundan bıçaklandığını ve hastanede hayatını kaybettiğini aktardı. Soruşturma devam ettiği için isminin açıklanmaması şartıyla basına konuşan yargı yetkilisi ise, taarruzda “terör şüphesi” olduğunu belirtti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top