Siyaset

Erdoğan, SADAT ile ‘Hiç alakam yok’ demişti: Başdanışmanı ve kurul üyelerinin bağlantısı çıktı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Hiç alakam yok” dediği SADAT ile başdanışmanı ve atadığı şura üyelerinin kontağı çıktı. SADAT’ın kurucusu …

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Hiç alakam yok” dediği SADAT ile başdanışmanı ve atadığı şura üyelerinin kontağı çıktı. SADAT’ın kurucusu Adnan Tanrıverdi’nin lideri olduğu ASSAM’ın düzenlediği İslam Birliği Kongrelerinin bilim heyetlerinde, Erdoğan’ın başdanışmanları ve Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Siyasetler Konseyi üyeleri yer aldı. Bu kongrelerde, başşehri İstanbul, resmi lisanı Arapça olan konfederasyon kurulması öngörülmüştü.

CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ziyaretinin tartışmaları alevlendirdiği, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Hiç alakam yok” dediği SADAT’ın kurucusu ve eski Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Tanrıverdi’nin başkanlığını yaptığı Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği’nin (ASSAM) düzenlediği 3. İslam Birliği Kongresi’nde, Asya-Afrika İslam Devletler Birliği (ASRİKA) ismiyle devlet kurulması, başkanlık sistemiyle yönetilmesi, başşehrinin İstanbul, resmi lisanının Arapça olması öngörüldü. Yılda bir olmak üzere 5 defa toplanan kongrelerde, “yönetim hali, iktisat, savunma, dış siyaset, muhtemel bakanlıklar ve teşkilatları” konuşuldu. Kongrenin 6.’sı yarın, “ortak asayiş ve güvenlik” temasıyla toplanacak, kurulması öngörülen İçişleri Bakanlığı’nın teşkilatı görüşülecek.

CUMHURBAŞKANLIĞI’NDAN ASRİKA’YA

Kongrelerin bilim heyeti üyeleri ise dikkat çekti. Bu üyeler ortasında rektörler, dekanlar ve akademisyenlerin yanı sıra Erdoğan’ın başdanışmanları ve Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Siyasetler Kurulu’na atadığı üyelerin yer aldığı ortaya çıktı. Kongrelerde bilim şurası üyesi olarak vazife yapan isimler ve unvanları şöyle:

– Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Siyasetler Heyeti üyesi Hakkı İlnur Çevik.

– Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Siyasetler Şurası üyesi Mesut Hakkı Caşın.

– Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Siyasetler Şurası üyesi Mustafa Çırak.

– Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Siyasetler Konseyi üyesi Davet Erhan.

– Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Siyasetler Konseyi üyesi İsmail Safi.

– Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Siyasetler Konseyi üyesi Nurşin Ateşoğlu Güney.

– Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Siyasetler Heyeti üyesi Seyit Sertçelik.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top