Sağlık

Burun dolgusu işlemi ile daha şekilli bir burun mümkün

Burun Dolgusu İşlemi İle Daha Şekilli Bir Burun Mümkün

Burun dolgusu işlemi burnu hacimlendirerek burun şeklini düzeltmeyi hedefler. Bu özelliğiyle aslında burun estetiğinin bir parçasıdır. Burun dolgusu, burun sırtında eğrilik olan, burun kemeri aşırı küçük veya büyük olan, burun ucu düşük olan ve burun ucu sarkık olan kişiler için uygundur. Burnunda ciddi bir sorunu olmayan, ameliyat olmak istemeyen, yalnızca burnundaki şekil bozukluklarını düzeltmek isteyen kişilere uygulanır. Ameliyatsız ve maliyeti uygun bir işlem olması nedeniyle sıkça tercih edilmektedir.

Burun dolgusu burnu küçültür mü?

Burun dolgusu işlemi burnu küçültmez. Dolgu işlemleri genellikle dolgunun uygulandığı bölgede küçülme etkisi göstermemektedir. Eğer küçültme işlemi düşünüyorsanız burun dolgusu sizin için uygun değildir. Burun estetiği ameliyatı küçültme işlemleri için uygundur.

Burun dolgusu ile burun kemeri gizlenir mi?

Burun dolgusu işlemi ile burun kemeri gizlenebilir fakat bu her durum için söz konusu değil. Genellikle cildi aşırı kalın olmayan kişilerde, burun çukuru çok belirgin olup burun kemeri aşırı göze çarpan kişilerde ve burun ucu düşüklüğünden dolayı burun kemeri aşırı ortaya çıkmış kişilerde uygulanabilir. Fakat en doğru karar için işlem öncesi mutlaka doktor ile birlikte karar verilmelidir.

Burun dolgusu ile burun ucu kaldırılır mı?

Burun dolgusu ile burun ucu kaldırma işlemi yapılmaktadır fakat bu işlem her hasta için uygun olmayabilir. Burun kaldırma işleminin kişinin burun ve yüz oranlarını bozmaması gerekir. Bu nedenle her hasta için burun kaldırma işlemi mümkün olmaz. En uygun karar için doktorunuzun işlem öncesi sizi detaylı muayene etmesi gerekmektedir.

Burun dolgusu burunda bulunan kırışıklıkları önler mi?

Burun dolgusu burun üzerinde bulunan kırışıklıkların giderilmesi için tercih edilmesi gereken bir işlem değildir. Burun dolgusu daha çok şekil bozuklukları gibi estetik sorunların çözümünde uygulanır. Burun üzerinde bulunan kırışıkların giderilmesi için en doğru işlem burun botoksudur.

Burun dolgusu etkisi ne kadar sürer?

Burun dolgusu işlemi etki süresi işlem esnasında kullanılacak dolgu maddesine göre değişiklik göstermektedir. Hyaluronik asit ile yapılan burun dolgusu işlemi genellikle 6 ay ile 1 yıl arasında kalıcılığını korumaktadır. Eğer dolgu işlemi yağ enjeksiyonu ile yapılırsa bu süre 2-3 seneyi bulabilir. Kök hücre destekli yağ enjeksiyonu ile yapıldığında ise etki süresi 5 yılı bulabilmektedir. Fakat en çok kullanılan yöntem hyaluronik asit ile olan yöntemdir. Hyaluronik asit vücudumuzda da bulunan bir madde olduğu için cilde hiçbir zararı ve yan etkisi bulunmamaktadır ve son derece güvenlidir. Dolgu işlemi ne kadar tekrarlanırsa kalıcılık süresi o kadar artmaktadır.

Kimler burun dolgusu yaptırmalıdır?

–         Burun şekliden rahatsız olan ve burnuna küçük dokunuşlar vermek isteyen kişiler

–         Ameliyat olmaktan çekinen veya ameliyat olmadan önce bir önplan olarak burun dolgusu yaptırmak isteyen kişiler

–         Anestezi alamayan veya burun ameliyatı yaptırmak konusunda kararsız kalmış kişiler

–         Burun ameliyatından sonra rötuşa gerek duyan kişiler

–         Burun ucunda kemeri olan, burun ucu düşük ve ince olan kişiler burun dolgusu yaptırabilir.

Burun dolgusu nasıl uygulanır?

Burun dolgusu alanında uzman bir cerrah tarafından uygun ve steril bir ortamda yapılmaktadır. Burun dolgusu işlemi cerrahi işleme gerek duyulmadan, genel anestezi verilmeden enjeksiyon yöntemiyle uygulanır. İşlem oldukça kısa sürmektedir ve neredeyse ağrısızdır. Burun dolgusu bir şırınga yardımı ile dolgunun uygulanacağı bölgeye yavaşça enjekte edilir. İhtiyaç duyulduğu takdirde birkaç dakika boyunca uygulamanın yapıldığı bölgeye buz tamponu yapılabilir. İşlem sonrası kişi kısa süre içerisinde gündelik hayatına geri dönebilir.

Burun dolgusu kaç seans uygulanır?

Burun dolgusu işlemi sonrasında bazı hastaların rötuşlar ve ek kontrollere ihtiyaç duyduğu görülür. Bu kontroller belirli aralıklarla uzman doktorun belirlediği ölçüde devam edebilir. Gerekli görüldüğü takdirde ise dolgu işlemi tekrarlanır. Bazı burunlarda işlem sıklığı artırılabilir.

Burun dolgusu avantajları nelerdir?

Burun dolgusu tıbbi nedenlerden ötürü anestezi alamayan veya ameliyat olma konusunda çekimser davranan kişiler için oldukça avantajlı bir işlemdir. Ayrıca ameliyat sonrasında iyileşme döneminde muhtemel sorunlar yaşayabilecek belli bir hastalığa sahip kişiler için de son derece uygundur. Burun dolgusu işlemi cerrahi işlem gerektirmeyen ve oldukça kısa süren bir uygulamadır. Bu işlemde kişi bıçak altına yatırılmaz ve anestezi verilmez. Burun dolgusu ile kişi herhangi bir kesme veya kırma işlemine maruz kalmaz. Yalnızca işlemin uygulanacağı bölgeye basit bir enjeksiyon verilerek şekil bozuklukları ortadan kalkar. Bunlara ilaveten burun dolgusu burun ameliyatına oranla daha uygun maliyetli bir uygulamadır.

Burun dolgusu işlemi ne kadar sürer?

Burun dolgusu, yaklaşık ortalama olarak 20-30 dakika arasında seyreden bir işlemdir. Burun dolgusu işlemi daha çok ameliyat olmaktan çekinen ve ağrısız ve kısa süren bir operasyon tercih eden kişilere uygulanır.

Burun dolgusu işlemi sonrası nelere dikkat edilmelidir?

Burun dolgusu sonrası nadiren olsa da hafif şişlik, morluk veya kızarıklık görülebilmektedir fakat bu durum geçicidir. Bazen de ağrı yaşanabilmektedir. Tüm bu yan etkiler normaldir ve her hastada oluşmaz. Burun dolgusu içeriğinde hyaluronik asit bulunur. Bu madde işlem esnasında ve sonrasında ağrı hissiyatına minimuma indirmektedir. Eğer dolgu yapılan bölgede noktasal beyazlaşma ve aşırı derecede morarma görülürse vakit kaybetmeden doktora başvurulmalıdır.

Erkekler de burun dolgusu yaptırabilir mi?

Burun dolgusu işlemi ile ilgili en merak edilen konulardan bir tanesi de erkeklere de burun dolgusu yapılabilir mi sorusu. Burun şeklinden rahatsız olan, burundaki küçük kusurlarını yok etmek isteyen ve tüm bu işlemleri ameliyatsız olarak halletmek isteyen erkekler de burun dolgusu yaptırabilir. Burun yapısı aşırı deforme olmuş ve nefes almada düzensizliklere sebep olan burun yapısı için mutlaka burun estetiği ameliyatı olunması gerekmektedir.

Hamile kadınlar da burun dolgusu yaptırabilir mi?

Hamile kadınların burun dolgusu yaptırması önerilmez. Hamilelik öncesi veya sonrasında yaptırılmasında ise herhangi bir sorun yoktur. 

Burun dolgusu revizyon burun estetiği olarak görülebilir mi?

Burun dolgusu revizyon burun estetiği olarak da sayılabilmektedir. Burun ameliyatı sonrası ufak rötuşlara ve düzeltmelere ihtiyaç duyan kişiler için burun dolgusu avantajlı bir seçenektir. Genellikle kusurları örtmek ve doku kaybı yaşanan bölgeleri hacimlendirmek için uygulanır. Geçirmiş olduğunuz burun ameliyatından memnun kalmadıysanız ve ikinci bir ameliyata ihtiyaç duyuyorsanız herhangi bir cerrahi işlem gerektirmeden burun dolgusu işlemi yaptırabilirsiniz.

Burun dolgusu fiyatları ne kadar?

Burun dolgusu fiyatları burun ameliyatına oranla son derece uygundur. Kişinin burun yapısı ve kullanılacak dolgu maddesine göre fiyatlandırma değişiklik göstermektedir. Ayrıca işlemi uygulayacak cerrahın bu alandaki tecrübesi ve elde edilmesi planlanan burnun özellikleri de fiyatı etkileyen önemli faktörler arasındadır. Dolgu maddesi miktarı ve seansların sayısı da burun dolgusu fiyatlarını doğrudan etkiler. Sizin için en doğru fiyat bilgisine ulaşmak ve burun dolgusu hakkında merak ettiğiniz tüm sorularınız için +90212 241 46 24 numaralı telefondan kliniğimize ulaşabilirsiniz. 

Özel Quartz Poliklinik

TEL: +90 212 241 46 24

Facebook:@quartzclinique

Instagram :@quartzcliniqueYouTube: Quartz Clinique

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

To Top