Genel

İzmir Muhasebe İş İlanları

İzmir Muhasebe İş İlanları

Eğer İzmir’de muhasebe alanında iş arıyorsanız isinolsun.com adresinden güncel iş ilanlarına ve ilanlarla ilgili detaylı bilgiye kolayca ulaşabilirsiniz. İzmir Ticaret Odası verilerine göre sanayi, ormancılık, tarım ve balıkçılık alanları ile ülke ekonomisine katkıda bulunan ikinci büyük ekonomi konumundadır. İzmir ili turizm, sanayi ve hizmet sektörlerinde gelişmiş olması sebebiyle farklı iş kollarında çeşitli iş imkanları sunmaktadır. Muhasebe ise tüm bu alanlarla ilgili büyük ve küçük kuruluşlarda iş imkanı elde edebileceğiniz mesleklerdendir. 

İzmir Muhasebe İş İlanları
İzmir Muhasebe İş İlanları

İzmir’de oldukça gelişmiş olan turizm, hizmet ve sanayi sektörlerinin hepsinde mali işler çok önemlidir ve bir uzman tarafından titizlikle yapılmalıdır. 

Bir muhasebe elemanında aranan özellikler:

  • Muhasebe, maliye, işletme ve iktisat gibi lisans bölümlerinden mezun,
  • Vergi, sigorta gibi konularda hukuki bilgiye sahip,
  • MS Office programlarına hakim,
  • Takım çalışmasına uygun ve iletişim becerileri yüksek,
  • Analitik düşünen ve matematik bilgi ve becerilerini geliştiren,
  • Dikkatli, sorumluluk sahibi ve çözüm odaklı bir karakter olmasıdır. 

Muhasebe alanında çalışacak kişiler üniversitede Muhasebe, Muhasebe ve Denetim, Muhasebe Bilgi Sistemleri, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları, Maliye, İktisat ve İdari Bilimler, İşletme bölümlerini tercih etmelidir.

Muhasebe alanında çalışan kişilerin görevleri şunlardır:

  • Şirketteki finansal konuların kaydını tutar.
  • Bütçe ve finansal tahminleri hazırlar.
  • Finansal işlemlerin kaydının tutulduğu mali tablolar oluşturur.
  • Şirkette çalışan herkesin bordro, sigorta ve sigorta primlerinin hesabını gerçekleştirir.
  • Muhasebe kayıtlarının doğru, güncel ve her an erişilebilir olmasını sağlar.
  • Şirketin resmi kurumlarında halledilmesi gereken finansal ve mali işleri yapar. 

İzmir’de Muhasebe Sektörü ve İş Fırsatları 

Muhasebe mesleğinin çalışma alanının çok geniş olması sebebiyle İzmir’de de birçok farklı alanda iş fırsatları bulunmaktadır. Büyük veya küçük ölçekli kurumların ve şirketlerin, mali gelir giderler, resmi kurumlardaki finansal işlemler, mali durumlarının analizi ve düzenli takibi, ödenen ve alınan paralar için faturaların arşivlenmesi gibi konularda mutlaka muhasebe çalışanlarına ihtiyacı vardır. İzmir’de de birçok sektörün gelişmiş olması ve ayrıca farklı iş kollarının olduğu kurum ve şirketlerin bulunması mali konularda bilgili ve tecrübeli muhasebe çalışanına ihtiyacı artırmaktadır.

İşin Olsun’da bulunan ilan sayısının başvuran kişi sayısından az olduğunu görebileceğiniz dönemler bulunmaktadır. Dönemsel olarak değişiklikler olabilse de iş fırsatlarını yüksek olarak değerlendirebiliriz. 

İzmir’de Ortalama Muhasebeci Maaşları

İzmir’de ortalama muhasebeci maaşlarını etkileyen birçok  faktör bulunmaktadır. Bu faktörler doğrultusunda da muhasebeci maaşları değişkenlik gösterir. Çalışılan şirketin büyüklüğü ve işlerin yoğunluğu, çalışacak kişilerin bilgisi, meslekteki tecrübesi ve performansı bu faktörlerden birkaçını oluşturur.

İzmir’de muhasebe sektörü iş fırsatlarını isinolsun.com adresinden inceleyebilirsiniz. İşin Olsun ile aradığınız işi bulmak anlaşılır filtreleme seçenekleri ile çok kolaydır. İşin Olsun’da iş ararken yayınlanma tarihi, çalışma türü (tam zamanlı, part time), başvuru türü ve akıllı sıralama filtreleri ve ayrıca acil ilanlar ve engelli ilanları seçenekleri ile zamandan tasarruf edebilirsiniz. İş ilanlarını paylaşılan bilgiler doğrultusunda detaylı bir şekilde inceleyebilir, kaydedebilir ya da anında başvuru yapabilirsiniz. 

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top