Ekonomi

Sam Bankman-Fried, ABD’ye iade ediliyor

Geçtiğimiz ay likidite kriziyle iflasını açıklayan kripto para borsası FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, iflasın ardından hakim karşısına

Geçtiğimiz ay likidite kriziyle iflasını açıklayan kripto para borsası FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, iflasın ardından hakim karşısına çıkmıştı.

Artık eski popülerliği kalmayan CEO SBF, suçlamalarla yüzleşmek için ABD’ye iade edilmeyi kabul etmiştir.

SBF, ABD’ye iade edilecek

Reuters tarafından yayınlanan haberlere göre Sam Bankman-Fried’in avukatlarından birinin Bahamalar’da gerçekleşen bir duruşmada, yargıca ülkeye gönderilmeden önce ABD’deki iddianameyi görmek istediğini söylemesinin ardından birkaç saat sonra geldi.

New York Times’ın belirttiği üzere yerel savunma avukatı Jerone Roberts’ın Sam Bankman-Fried’in, “mümkün olan en güçlü yasal tavsiyeye” rağmen iadeyi gönüllü bir şekilde kabul ettiğini dile getirdi. Bunun yanı sıra New York Times aynı zamanda Roberts’in “Biz avukat olarak mahkemeyi harekete geçirmek adına gerekli belgeleri hazırlayacağız” şeklindeki söyleminden de söz etti. ABD makamları geçtiğimiz hafta Sam Bankman-Fried’in kurduğu kripto para borsasının iflas koruması başvurusunun ardından gerekli olan kurumlara dolandırıcılık yapmak veya işlemek için komplo yapmakla suçlayan sekiz maddelik bir iddianame ile Sam Bankman-Fried hakkında New York Güney Bölgesi Mahkemesi’ne suçlamada bulundu.

Kaynak: Sam Bankman-Fried, ABD’ye iade ediliyor

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top