Dünya

Yunanistan enerji krizi sonrası yenilenebilir enerjiye yöneldi

Yunanistan Güç ve Etraf Bakanı Kostas Skrekas Perşembe günü yaptığı açıklamada, ülkesinin 2030’a kadar yenilenebilir kaynaklardan elektrik …

Yunanistan Güç ve Etraf Bakanı Kostas Skrekas Perşembe günü yaptığı açıklamada, ülkesinin 2030’a kadar yenilenebilir kaynaklardan elektrik üretiminin yüzde 80’e ulaşmasını hedeflediğini söyledi.

Nisan ayında ortaya çıkmaya başlayan güç kriziyle birlikte revize edilen mevcut Ulusal Güç ve İklim Planı’nda maksat yüzde 65 olarak belirlenmişti.

Bakan, Atina’nın yenilenebilir güç kaynaklarına, biyometan ve yeşil hidrojen üretimine geçişe odaklanmayı sürdürdüğüne vurgu yaptı.

Yunan Bakan, doğalgazın dekarbonizasyona kadar bir geçiş yakıtı olması nedeniyle Yunanistan’ın 2028’de birinci sefer doğalgaz çıkarmak umuduyla hidrokarbon araştırmalarını hızlandırdığını söyledi.

Skrekas, “Önemli rezervler bulma umutları olduğuna inanıyoruz” diye ekledi. Bakan ayrıyeten Yunanistan’ın kısa müddet içinde yeşil hidrojen üretimi için pilot programlar başlatmayı planladığını söyledi.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top