Dünya

Pentagon’dan Rusya açıklaması: Ukrayna’da yıkıcı bir stratejik felakete uğradı

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Savunma Siyasetlerinden Sorumlu Müsteşarı Colin Kahl, Pentagon’un ulusal savunma strateji dokümanı üzerine, bir …

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Savunma Siyasetlerinden Sorumlu Müsteşarı Colin Kahl, Pentagon‘un ulusal savunma strateji dokümanı üzerine, bir küme gazeteciye değerlendirmede bulundu.

ABD Kongresindeki iki partinin de Ukrayna‘ya verilen yardımı destekleyip desteklemediğine ait bir soruya Kahl, “Ukrayna’daki tehlike Ukrayna’dan daha büyük olduğuna dair yaygın bir kabul olduğunu düşünüyorum” dedi.

Kahl, Kongredeki iki partinin de Ukrayna’nın yalnızca bağımsızlığını ve demokrasisini savunmak için değil, tıpkı vakitte bir unsur için savaştığını anladığını söyledi.

Kahl, “Büyük ülkelerin daha küçük komşularını yutabileceklerine inandıkları bir dünyada yaşamak istemiyoruz” diye konuştu.

RUSYA’YI ALMANYA’YA BENZETTİ

Rusya‘nın Ukrayna’ya savaş açmasını Almanya‘nın 1930’lu yıllarda Avrupa’da kalkıştığı işgal teşebbüslerine benzeten Kahl, “Daha evvel de bu türlü bir dünyada yaşadık: bu periyoda 1930’lar diyoruz ve bu insanlık tarihinin en feci global çatışmasıyla sona erdi” sözünü kullandı.

Kurallara dayalı bir dünya nizamına vurgu yapan Kahl, Rusya’nın başşehir Kiev’i ele geçirme teşebbüsü Ukrayna ordusunun püskürttüğünü, daha sonra ise Rusların doğuya çekilmeye zorladığını lisana getirdi.

Kahl, Rusya’nın Harkov‘dan sonra Herson‘dan çekileceğini söz ederken Ukrayna’da hala on binlerce Rus askeri olduğuna dikkati çekti.

Rusya’nın Ukrayna’daki operasyonları kışa yanlışsız ilerlerken daha da zorlaşacağını kaydeden Kahl, “Ancak inançla söyleyebilirim ki, Rusya esasen Ukrayna’da yıkıcı bir stratejik felakete uğradı. Bu, değişmeyecek” dedi.

Kahl, Putin’in Rusya’nın harikulâde ezici bir orduyla hala global bir güç olduğunu kanıtlamak istediğini “bu savaştan girdiğinden daha zayıf çıkacağını” tez etti.

Click to comment

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Son Haberler

To Top